Amsterdam Gay Pride - Vreaks

KPN - Amsterdam Gay Pride

KPN - Canal Parade

Mobiel 360º video.

Vreaks werd benaderd met de vraag om live 360 graden video te versturen vanaf een boot. Door slim gebruik te maken van verschillende technieken ontwikkelde Vreaks een geheel eigen systeem om overal, onafhankelijk van welke verbinding dan ook, live 360º video te versturen. Dit systeem is tijdens de Gay Pride in Amsterdam gebruikt om de Canal Pride live in 360 graden video te streamen vanaf een boot, varend door de grachten van Amsterdam.

 

Boten parade
De botenparade bij de Gay Pride in Amsterdam is begin augustus voor het eerst rechtstreeks te zien voor mensen die thuisblijven. Tijdens de twintigste editie van het evenement vaart een speciale boot mee met daarop een camera die 360 graden beeld laat zien.

 

Via een stream op een website kunnen mensen inloggen en volledig meekijken met de parade. Het initiatief komt van organisator Amsterdam Gay Pride, in gezamenlijkheid met KPN en een groep creatieve bureaus. De pridestream is te volgen via pridestream.org.

Het thema dit jaar is Share, oftewel Delen. Het negen dagen durende festival viert zijn twintigste verjaardag. ‘Er zal op veel manieren worden stilgestaan bij de vraag: Wat is er in twintig jaar bereikt en wat is er veranderd?,’ aldus de Stichting Amsterdam Gay Pride.

 

 

Bron: Parool

KPN Pridestream Aftermovie